Bergama'da 5 ayda 22 ton atık cam toplandı

İZMİR'in Bergama ilçesinde, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında ilçenin birçok noktasına yerleştirilen kumbaralarda, yılbaşından bu yana 22 ton atık cam toplandığı bildirildi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, geri dönüşüm için ilçe halkının gösterdiği hassasiyete teşekkür etti.

Bergama'da 5 ayda 22 ton atık cam toplandı

Bergama'da yüzde 100 geri dönüşebilen camın çöpe değil, cam kumbaralara atılması için geçen ocak ayı başında Belediye tarafından çalışma başlatıldı. İlçenin pek çok noktasına cam kumbaraları yerleştirildi. 5 ay gibi bir sürede kumbaralarda toplam 22 ton atık cam toplandı. Toplanan camlar geri dönüşümle ekonomiye kazandırılırken, çevreye vereceği zararda bertaraf edilmiş oldu.

Geleceğin büyükleri çocuklara daha yeşil, daha temiz ve yaşanılabilir bir Bergama bırakmak için belediye olarak 'sıfır atığa' önem verdiklerine dikkati çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Atık cam şişe ve türevlerinin evsel atıklara karıştırılmadan ayrı olarak toplanması amacıyla ilçemizin birçok noktasına konuşlandırdığımız cam kumbaralarımız ile geri dönüşüme katkı sağlıyoruz. Bu kumbaralar ekiplerimizce periyodik aralıklarla boşaltılıyor. 5 ayda yaklaşık 22 ton cam atık toplandı. Hemşehrilerimizin bu duyarlılığı ve geri dönüşüme sahip çıkması bizleri mutlu ediyor. Her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER