Belek’e caretta tedavi merkezi

Türkiye’nin ikinci caretta caretta rehabilitasyon merkezi Antalya Belek’te kurulacak. Ekolojik Araştırmalar Derneği Başkanı Dr. Ali Fuat Canbolat, müjdeli haberi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiğini ve merkezin bölge için önemli bir prestij projesi olacağını söyledi

Belek’e caretta tedavi merkezi

EKOLOJIK Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı Dr. Ali Fuat Canbolat, nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta carettaların Akdeniz'deki en büyük yuvalama alanı olan Antalya'daki Belek Sahili'ne, deniz kaplumbağaları için rehabilitasyon merkezi kurulması amacıyla çalışmalara başlandığını duyurdu. Canbolat, Antalya'da 9 deniz kaplumbağası yuvalama alanı olduğunu ancak yaralı kaplumbağalar için tedavi merkezinin bulunmadığını belirtti.

SEVİNDİRCİ HABER
Kaplumbağaların tedavisi için 4 saatlik mesafe kat ederek Dalyan'a gitmek zorunda kaldıklarına işaret eden Canbolat, rehabilitasyon merkezi ihtiyacına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine bilgilendirmelerde bulunduklarını kaydetti. Kısa bir süre önce bu girişimleriyle ilgili sevindirici bir haber aldıklarını aktaran Canbolat, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, rehabilitasyon merkeziyle ilgili çalışmalara başlanmış olduğunu öğrendik. Ülkemizin doğa koruma çalışmalarına verdiği önem adına oldukça sevindirici bir gelişme" dedi.

PRESTİJ OLACAK
Merkezin bölge için bir prestij projesi olacağını düşündüğünü anlatan Canbolat, Belek'in, turizm ve doğa koruma çalışmalarıyla iç içe bir bölge olduğunu vurguladı. Belek'in aynı anda yaklaşık 100 bin turistin konakladığı ve 3 bin 200 deniz kaplumbağası yuvasına ev sahipliği yapan bir bölge olduğuna dikkati çeken Canbolat, "Bu bölgede kurulacak böyle bir merkez gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda doğa koruma çalışmalarına verilen önemi de gösteren, turistik tesislerin cazibesini artıran bir proje olacak" diye konuştu.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER