Ayvacık’ta Hayvan Katliamı!

En az 26 kedi ve köpek zehirlenerek öldürüldü

Ayvacık’ta Hayvan Katliamı!

Ayvacık Belediyesi'ndeki bir yetkili Savcılık ve Emniyet birimlerinin inceleme başlattığını söyledi. Benzer katliamın daha önce de yaşandığını belirten bölgedeki hayvanseverler ise sorumluların yakalanmasını ve olayın örtbas edilmemesini talep ediyor.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde çok sayıda kedi ve köpek öldürüldü. Merkezde ve çevre mahallelerinde ölü bulunan hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü düşünülüyor.

Aralarında Sahipli Hayvanlar da Var!

Hayvanların cansız bedenlerinin mahalleliler tarafından fark edildiğini aktaran Feryal Bayrak, “Çok fazla kedi ve köpek ölü bulundu. Aralarında sahipli olan hayvanlar da var” bilgisini paylaştı. Tam sayıyı tahmin edemediklerini aktaran Bayrak, sebebinin ise birçok hayvanın ölüsünün çöpe atılması ve çöplerin bir kısmının mahalleli fark edene kadar boşaltılması olduğunu söyledi.

‘Emniyet ve Savcılık tarafından inceleniyor’

Ayvacık Belediyesi’nde görevli Çevre Teknikeri Çiğdem Kocaman ise Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada “Olay dün akşam saatlerinde yaşandı. Sabah saatlerinde fark edildi. 15 köpek ve dokuz kedi tespit edildi. Ancak sayı artıyor, daha sonrasında iki köpeğin daha öldüğü ortaya çıktı” bilgilerini paylaştı.

Köpeklerden bazılarının sahipli olduğu bilgisini doğrulayan Kocaman, “Sahipleri de suç duyurusunda bulundular. Biz tespit etmek ile yükümlüyüz. Olay şu anda Emniyet ve Savcılık birimleri tarafından inceleniyor” ifadelerini kullandı.

Parkta dolaştırmaya çıkardığı köpeği zehirlendi

Terrier cinsi köpeğini gezdirmeye çıkardıktan sonra köpeği parkta zehirlenen bir vatandaş ise Ayvacık Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı suç duyurusunda yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

“Bir ara yanıma ağzında bir cisimle geldi ve yedi. Ancak ne olduğunu tam göremedim. Birkaç dakika sonra köpeğimle eve geçtik ve köpeğim çırpınmaya başladı. Ağzında köpürme oldu. Veteriner kliniğini aradım. Kısa sürede gelip müdahale ettiler ancak kurtaramadılar ve köpeğim öldü. Veteriner zehirlenmiş olduğunu söyledi ve tutanak tanzim etti.”

“Bu Olay Kapanmasın”

İlçede hayvanlara yönelik benzer saldırıların daha önce de yaşandığını hatırlatan Feryal Bayrak ise “7 Nisan’da panayır yerinde bizim baktığımız hayvanlar zehirlenmişti. Dört ya da beş köpeğimiz bu sebeple öldü” dedi.

Faillerin yakalanmasını talep ettiklerini belirten Feryal Bayrak, “Bu suçun örtbas edilmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye’den talepler

Ayvacık Canları isimli hesaptan yapılan paylaşımda da yaşanan katliama tepki gösterildi. İlçedeki hayvanların korunması için Ayvacık Belediyesi’nin de göreve çağrıldığı açıklamada şu talepler sıralandı:

MOBESE kayıtlarına bakılmasını istiyoruz.

Parklarda güvenlik istiyoruz.

Kısırlaştırma istiyoruz.

Barınağın bize söz verilen rehabilite çalışmalarının yapılmasını istiyoruz.

Yasal uyarı afişleri istiyoruz.

Belediye’de düzenli çalışan hayvan sevgisi olan uzmanlaşmış veteriner hekim istiyoruz.

Vatandaşın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Konunu hakkında bilgilendirilmesini istiyoruz.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER