Arıtılmış çöp sızıntı suyu tarımsal sulamada kullanılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yüksek kirliliğe neden olan çöp sızıntı suyunu, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Alanı Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak sulama suyu kalitesinde doğaya kazandırdı. Arıtılmış çöp sızıntı suyunu çiftçilerin hizmetine sunan büyükşehir, dönüşüm çalışmalarında geldiği noktayı gözler önüne serdi. 

Arıtılmış çöp sızıntı suyu tarımsal sulamada kullanılacak

“Daha Temiz ve Sağlıklı Bir Kent” amacıyla yürütülen çalışmalarda çevre koruma uygulamalarını sistematik olarak gerçekleştiren büyükşehir, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Alanı, Nizip Katı Atık Düzenli Depolama Alanı, İslahiye Fevzipaşa ve Araban Muratlı Katı Atık Transfer istasyonlarında tüm ilçelerden getirilen evsel atıkların düzenli depolanmasını sağladı.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) kredisiyle Merkez ve Nizip katı atık düzenli depolama alanlarında yeni etap yapımları ve rehabilitasyon faaliyetlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde çöp sızıntı suyu yönetimi kapsamında arıtma tesisi kapasite artırımı ve kurulum proje çalışmalarına devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 11:33

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER