Alakır'da Doğan Alternatif Yaşam

Alakır,alakır nehri kardeşliği, düzen, mücadele,vadi,A.N.K

Alakır'da Doğan Alternatif Yaşam

Antalyadan Finike'ye uzanan bir noktada bulunan Alakır Vadisi, doğal güzelliğinin yanında, içinde kurulan yeni bir yaşam biçimiyle dikkat çekiyor.

Kendilerini kısaca A.N.K olarak adlandıran topluluk, web sitelerinde kendilerinden ve topluluklarından şu şekilde bahsediyor; “Bu işgal ve kitlesel soykırım ortamında, 1 mart 2009’da doğdu Alakır Nehri Kardeşliği; ‘inandığımız gibi yaşamadığımız sürece, karşı çıktığımız düzen kadar ikiyüzlü oluruz!’ desturuyla. Sevgi, barış ve kardeşlik içinde, özgürlük ve yaşam mücadelesi veren A.N.K, başını kaldıranların birlikteliğidir. Başını önüne eğecek hiçbir düşünce ya da eylemi olmayanların kardeşliğidir.”

                                                                                                                                                                                         Yaşamın Mücadelesi Alakır Nehri Kardeşliği

A.N.K'nin kurucu üyeleri Birhan Erkutlu ve Tuğba Günal, tüketimin dışında,doğayla uyumlu bir yaşam sürmek için mücadele verdiklerini ifade etti. Yazılı açıklamalarında; “Bu işgal ve kitlesel soykırım ortamında, 1 mart 2009’da doğdu Alakır Nehri Kardeşliği Bu işgal ve kitlesel soykırım ortamında, 1 mart 2009’da doğdu Alakır Nehri Kardeşliği. Dünyanın her köşesinde ve her döneminde olduğu gibi, ezilenlerin, saldırıya uğrayanların, sömürülenlerin, tahakküme karşı bir başkaldırısı olarak kendiliğinden doğal bir refleks olarak ortaya çıktı. Hukuksal, bilimsel ve eylemsel alanlarda ‘yaşam’ mücadelesi başlattı. Tamamen gönüllülerden oluşan A.N.K, maddi bağımsızlığını sanatsal etkinliklerden elde edilen bağışlardan karşılamaktadır.

‘İnandığımız gibi yaşamadığımız sürece, karşı çıktığımız düzen kadar ikiyüzlü oluruz!’ desturuyla yola çıkan A.N.K, ‘başka bir dünyanın mümkünlüğünü’ yaşanır kılmaktadır.Korunmaya çalışanlarla, korumaya çalışanların bir olmasıdır. Bu duyarlılık ve farkındalığın getirdiği özveriyle yaşayan A.N.K gönüllüleri, dönüşümü ve mücadeleyi kendi yaşamlarında başlatmış olan canlıların kardeşliğinde buluşmaktadır.” şeklinde kurdukları düzeni ve başka bir dünyanın mümkün olduğunu anlattı. Sosyal medyada da etkin olan ve çeşitli etkinliker düzenleyen topluluk, doğanın koruyucularını üstlenmiş durumda.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER