30 yılda 23 milyon kişi selden etkilenecek!

Havalar gittikçe ısınıyor, buzullar her geçen gün eriyor. Bilim insanları, deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle oluşan sel ve taşkınlar nedeniyle gelecek 30 yılda 23 milyon kişinin etkilenebileceği uyarısında bulundu.

30 yılda 23 milyon kişi selden etkilenecek!

Küresel ısınma her geçen gün hızlanıyor. Kötü gidişatı yakından takip eden bilim insanlarından korkutan açıklama geldi. Milyonlarca insanı etkileyecek felaketin geleceğini konusunda uyardılar.

Uzmanlar insanların etkisi, kasırgaların artışı ve denizlerin kabarmasıyla sel ve taşkınlar daha sık görülebileceğinin altını çizdi. En kötü ihtimal olarak, kıyılarda, küresel gayri safi hasılanın yaklaşık yüzde 20'sine denk gelen, 14.2 trilyon dolarlık varlıkların bu yüzyılın sonuna kadar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Küresel ısınma buzulların erimesine neden oluyor. Bu durum 21. yüzyılın sonuna kadar, normalde 100 yılda bir görülen sellerin, 10 yılda bir görülebileceği anlamına geliyor. Bilim insanları, oluşan sel ve taşkınlar nedeniyle gelecek 30 yılda 23 milyon kişinin etkilenebileceği uyarısında bulundu.

Sel ve taşkınlar açısından en riskli görülen bölgelerse Güneydoğu Çin, Avustralya'nın kuzeyi, Bangladeş, ve Hindistan.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER