14 bin 750 kurumda sıfır atık sistemine geçilmiştir

14 bin 750 kurumda sıfır atık sistemine geçilmiştir.

14 bin 750 kurumda sıfır atık sistemine geçilmiştir

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde bakanlığımızca 2017 yılında sıfır atık çalışmaları başlatıldı. Bugüne kadar ülkemizde 14 bin 750 kurum ve kuruluş binasında, sıfır atık sistemine geçilmiştir. 2023 yılına kadar bütün Türkiye'ye yayılması da hedeflenmektedir. Projenin ülke çapında yayılmasıyla birlikte 2023 yılına kadar geri kazanım oranı en az yüzde 35'e çıkarılacaktır" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2017 yılında sıfır atık çalışmalarının başlatıldığını hatırlatarak, "Bugüne kadar ülkemizde 14 bin 750 kurum ve kuruluş binasında sıfır atık sistemine geçilmiştir. 2023 yılına kadar bütün Türkiye'ye yayılması da hedeflenmektedir. Projenin ülke çapında yayılmasıyla birlikte 2023 yılına kadar geri kazanım oranı en az yüzde 35'e çıkartılacaktır." dedi.

Birpınar, Türk-Alman Çevre Yürütme Kurulu'nun 16. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hızla gelişen dünyada atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribatın her ülkenin ortak sorunu olduğunu, çevre kirliliğinin artışı karşısında ekosistemin kendini yenileme kapasitesinin her geçen gün daha da yetersiz hale geldiğini, doğal kaynakların tükendiğini ve dengenin bozulduğunu belirtti.

Bunlara bağlı olarak dünyada iklim değişikliği gibi pek çok çevre sorunu ve küresel sorunların yaşandığına işaret eden Birpınar, çevre duyarlılığı ve iklim değişikliğinin dünyanın en önemli gündem maddesi haline geldiğine dikkati çekti.

Admin3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER