ÇEVRE HABER - Çevre Deniz ve Ülkemiz İçin

Hangi şehirde yere çöp atana ceza var ?

GÜNDEM

Mersin’de örnek uygulama: Yere çöp ve çekirdek kabuğu atana ceza.

Mersin'in Mezitli'de belediyeye bağlı zabıta ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte sahillerde bir dizi tedbirler aldı.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçen zabıtası ekipleri, parkları kullananları yerlere çöp ve çekirdek kabuğu atılmaması konusunda uyardı. 3 yıldır yerlere çekirdek kabuğu atanlar hakkında cezai işlem uygulandığı hatırlatılan ekipler, daha temiz bir çevre için öncelikli olarak yerlere çöp atılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana yaşayanların Mezitli’de olmaktan mutlu olduğu bir kent oluşturmak için çalıştıklarını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan konuyla ilgili, “Aldığımız tüm önlemlere ve yaptığımız çalışmalara rağmen son dönemde vatandaşlarımızdan yoğun şekilde şikayetler gelmeye başladı. Parklara çöp ve çekirdek atılmasına karşı cezai işlem uygulamaya başladık ve bu konuda oldukça da başarılı olduk diyebiliriz. Son dönemde artan şikayetlerden bir tanesi de sahillerin uygunsuz şekilde kullanılmasına yönelikti. Artık denize girmek istemediklerini ifade eden vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine plajlarımızda yeni bir çalışma başlattık. Plajı her ne şekilde olursa olsun uygunsuz kullanan, iç çamaşırları ile denize giren, denize girenlerin görüntülerini çekenleri, nargile içenleri, mangal yakanları zabıta arkadaşlarımız uyarıyor. Bu şekilde Mezitli’de birlikte yaşama kültürünü geliştireceğiz. Çöpünü çöp tenekesine atanlara, plajları uygun şekilde kullananlara, temiz tutanlara ve yerlere çekirdek kabuğu atmayan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.