ÇEVRE HABER - Çevre Deniz ve Ülkemiz İçin

Çalışanları Amazon şirketini iklim konusunda eleştirdi!

DÜNYA

340’dan fazla Amazon çalışanı, şirketin iklim politikasını eleştiren meslektaşlarına destek oldu, şirketin iklim krizindeki rolünü eleştirdi.

'İklim Adaleti için Amazon Çalışanları' adı grup tarafından organize edilen protestonun sanal bildirisine üstlenen 340'tan fazla çalışan imza attı. Şirketin bu kişilere mail atarak eylemlerine devam etmeleri halinde işten çıkarmakla tehdit ettiği belirtiliyor.

Şirket’in iklim adalet çalışanları, blog platformu medium üzerinden yayımladıkları yazıda, şirketin petrol endüstrisi ile olan ilişkisi ve karbon ayak izi konusunda endişelerini dile getirdi. Yayımlanan metinde çalışanların adları da yazıyor. Çalışanların şirket yöneticilerinin onayı ve kurumsal gerekçe olmadan farklı bir mecrada eleştiri yapması Amazon’un politikalarına aykırı bir adım oldu.

Çalışanlar, Amazon’un susturma politikasını eleştirirken, Amazon sözcüsü, Drew Herdener, şirketin sürdürülebirlik konusunda hassas olduğunu belirterek yapıcı eleştiri vurgusu yapıyor. Çalışanların şirketi kamuoyuna yanlış tanıtılmasına izin vermeyeceğini belirtiyor.

Amazon’un, İklim Adalet Çalışanları, şirket içinde büyüyen gruplar arasında. Sektörde Google, Microsoft ve benzer diğer teknoloji şirketlerinde de grup büyümeye devam ediyor. Çalışanlar, teknoloji devlerini eleştirmek için dijital aktivizm yolunu tercih ediyor.

Haber ilk olarak Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’un sahibi olduğu The Washington Post gazetesinde yayımlandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.