Zeytinlik alana çimento fabrikasının inşaatı devam ediyor

Zeytinlik alana çimento fabrikasının inşaatı devam ediyor

Muğla’da CHP'li Menteşe Belediyesi’nin zeytinlik alana yapı ruhsatı vermesinden sonra başlayan çimento fabrikasının inşaatı, belediyenin ruhsatı iptal etmemesi nedeniyle devam ediyor.

CHP Genel Merkezi, Muğla'nın Menteşe ilçesinde zeytinlik alanda başlayan çimento fabrikası inşaatına yapılan şikayetlerden sonra çimento fabrikasıyla ilgili hukuki süreçleri incelemiş ve belediyenin yapı ruhsatını iptal etmesine karar vermişti.

Diken'de yer alan habere göre, belediye binasının önünde toplanan halk “Ali Öztunç’un (CHP Genel Başkan Yardımcısı) Muğla’ya geldiği ve bizlere söz verdiği 27 Mayıs’tan bu yana tam 61 gün geçti. Sözlerin tutulmasını ve yapı ruhsatının iptalini istiyoruz” dedi. 

Yöre halkı ve çevre aktivistlerinin açıklaması şöyle:

“Yapı ruhsatının iptali doğrultusunda CHP Genel Merkezi’nin bir talimatı olduğunu biliyoruz. Bildiğimiz kadarıyla CHP Genel Merkezi bir ay süreyle Menteşe Belediyesi’nin çimentocu firmaya verdiği yapı ruhsatıyla ilgili bütün hukuki süreçleri incelemiş  ve yapı ruhsatının iptal edilmesi gerektiğine karar vermiştir. Bu karar Menteşe Belediye başkanına da iletilmiştir. 

Anlayamadığımız yapı ruhsatının iptali konusunda bütün hukuki süreçler incelendikten sonra verilen ‘Yapı ruhsatı iptal edilmelidir’ kararına Menteşe Belediyesi tarafından neden uyulmadığıdır. CHP Genel Merkezi başta hukuki olmak üzere her türlü desteği vermiş ve vermeye de hazır olduğunu söylemişken belediye daha neyi beklemektedir?

Ali Öztunç’un Muğla’ya geldiği ve bizlere söz verdiği 27 Mayıs’tan bu yana tam 61 gün geçmiştir. Bizlere verilen sözlerin tutulmasını ve yapı ruhsatının iptalini istiyoruz."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER