Agroexpo, ziyaretçi sayısı ile rekor kırdı

14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 7-10 Şubat tarihleri arasında 854 firma katılımı ile 70 ülkeden binlerce ziyaretçiyi ağırladı

Agroexpo, ziyaretçi sayısı ile rekor kırdı

Agroexpo resmi açılış töreninin açılış konuşmalarını Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli yaptı. Açılış törenine Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Somali tarım bakanları, bakanlık üst düzey yetkilileri ve BM Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Koordinatörü de katıldı.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA "ULUSLARARASI TARIM BAKANLARI ZİRVESİ"

14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılış töreninin hemen ardından Türkiye'de bir ilke sahne olan "Dünyada Tarımın Geleceği" konulu Uluslararası Tarım Bakanları zirvesi gerçekleştirildi.

Ayrıca Agroexpo'ya katılan ülke tarım bakanları ve heyetleri ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Böylece Agroexpo, bu ülkeler arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine çok önemli katkılarda bulunma görevini de yerine getirdi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER İLE 600 MİLYON DOLAR

Fuarda en çok ilgi gören diğer bir organizasyon ise ikili iş görüşmeleri oldu. Orion Fuarcılık tarafından 2.000'den fazla yerli ve yabancı iş insanı arasında yapılan ikili görüşmeler kapsamında 600 milyon doları aşan bir iş hacmi oluşturuldu.

Ayrıca Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Ege İhracatçı Birlikleri tarafından tüm gün boyunca gerçekleşen ikili görüşmelerde 10 yabancı firma ve Türk firmaları arasında iş birliği sağlandı.

ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURDU

Dört gün boyunca etkinliklerin ve yarışmaların düzenlendiği fuarda, 2019 Model Traktör Lansmanı, İzmir İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından en ağır boğanın seçildiği Ağır Abiler Yarışıyor Boğa Yarışması, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü destekleriyle Tarımda Yenilikçi Makineler Sunumu, Tire Süt Kooperatifi, Pınar ve Sütaş'ın sponsorluklarında Yoğurt Yeme Yarışmaları gerçekleşti ve dört gün boyunca çok keyifli anlar yaşandı. Ayrıca tarım ve hayvancılık sektörüne yenilikler getirecek ve tarımsal üretimin katma değer kazanmasına fayda sağlayacak çalışmalar, modern tarımın güncel uygulamalarını tanıtmak için düzenlenen eğitici panel ve seminer programlarında, Agroexpo süresince katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından tam not aldı.

300.000'İ AŞKIN ZİYARETÇİ

Orion Fuarcılık ev sahipliğinde ve Türkiye'nin en modern ve en büyük fuar alanında düzenlenen,3 holde; tarım makineleri, sera ve ekipmanları, tohum, fide – fidan, gübre, ilaç sanayi, sulama ve plastik sektörü, ambalaj, tarımsal enerji, hayvancılık, hayvancılık ekipmanları, süt ve et ürünleri, arıcılık sektörü, traktör, veterinerlik hizmetleri ile dünya devi kuruluşların yer aldığı Agroexpo, 2019 yılında 7.824 yabancı ziyaretçi, toplamda ise 337.246 ziyaretçiyi ağırlayarak rekor kırdı ve 600 milyon doları aşan iş hacmi yaratarak Türkiye'nin en büyük Tarım ve Hayvancılık Fuarı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER